FARRA LYNN MYKA SANGAT SAYANG PADA KAMU SEMUA

MaGiCa WoRdS

"Romantic love reaches out in little ways, showing attention and admiration. Romantic love remembers what pleases a woman, what excites her, and what surprises her. Its actions whisper: you are the most special person in my life. "

quote by Charles Stanley from ( A Man's Touch)

Fruity Strawberry Heart

Friday, December 31, 2010

cRusH on U " ilysm "

07 Disember 2010 : First time meet , most memorable picnic at The Wood Resort, Ulu Yam Baru.
08 Disember 2010 : Hangout, makan2 jalan2 kat Batang Kali, Selangor
18 Disember 2010 : Hangout, jalan2 g makan and cari baju untuk pergi Majlis Perkahwinan Kak Dilla.
19 Disember 2010 : Hangout, pergi Majlis Perkahwinan dekat Sg. Selisik, then kitorang terus picnic ke Sg Pinang, bawah Genting Higlands . Sronok sgt walaupun dalam kepenatan.
20 Disember 2010 : Hangout, kua cari barang untuk hadiah wedding adiknya.
22 Disember 2010 : Perjumpaan terakhir sblm si dia blik ke kampung untuk majlis perkahwinan adiknya di Kuantan, Pahang.
28 Disember 2010 : Hangout, jalan2 cari pasal. lalaalalal~~
29 Disember 2010 : Sayang teman saya g carik hadiah untuk Kak Linda sempena majlis perpisahan kami setelah tamat contract kerja di Pej. Pelajaran Daerah Hulu Selangor.
THE END OF 2010



FaMiLyKu AnD PeRcUtiAn KaMI

Wah, lama sungguh aku tak update blog aku. Rupa2 nya nak habis da tahun 2010 ni. Ha, xpe, farra teringin nak kongsi pengalaman farra dan family " diseksa" oleh makcik2 kami. hahahaha.. gurau saja, dapat jugak mama singgah hotel daddy ni. Kami bertolak naik tren komuter (sebab tak muat kereta) dalam jam 8 pagi dr Stesyen Komuter KKB dan sampai kat Stesyen KL kami sampai jam 10.30 pagi. Plan kami nak g main gamepark kat Berjaya Times Square dan masuk Petrosains, KLCC . Agak lewat skit tp yg plg lucu ada juga macik ku yang tertinggal beg di stesyen komuter kkb. Nasib baik beg baju.
mummy and adeq
little cousin


adik aku dengan kazen sekali
 Finally, sampai jugak aku kat hotel ayahanda kesayangan kami. Jadi heppy sgt. Yang paling suka mummy dengan adik2 farra sebab dapat juga tidur sambil menikmati aircond yg terlebih suhu. Yang penting service hotel ni memang mantap sih!
saya leh muat dalam almari taw,
jgn jeles

sempat posing atas katil la tu


sempat posing lagi

memang gila capture pic
 Seronok sangat dapat berjalan2. Ni antara pic gelagat kami yang suka posing..
di stesyen putra pasar seni
KLCC


Christmas Tree


sempat posing

dalam petrosains

hati2 ye melintas

3D touch

sempat posing lagi



mummy xready

Sunday, November 21, 2010

SaMaKa BhA???

Stacy AF6
Farra ( me )

Hahahah.. mesti korunk ade nampak iras2 kan? 
Ummm.. sebenarnya farra pun terperanjat bila member farra cakap muka farra ada iras2 Stacy AF6. tapi sejauh mana kebenarannya terpulanglah pada pendapat korunk k ?..
Tapi kan bila selidik pic dua2 ni macam ada iras pulak. Nak tergelak lagi member farra siap cakap law dye tgok Stacy dalam TV mesti dye teringat kat farra.. kire love at first sight la kata dye..  Urmmm..... zzzzzzzzz  ;D

pss : jangan mara aaa.. juz nk mintak pendapat u all cmner. hehehe.. komen jgn x komen..















      Im NoT A PeRfEcT PeRsOn
      tHeRes MaNy ThInGs i wIsH I DiDnT Do
            bUt iM CoNtInUe LeArNiNg
 iM nEvEr MeAnT To dO tHoSe tHiNg tO YoU
      AnD So i hAvE tO SaY BeFoRe i gO
             tHAt i jUz wAnT yOu tO kNoW

Saturday, November 20, 2010

sTpM CaNdIdAtEs !

ini adeq aku laa..



Saje je nak bgtawu adeq farra name dye Zetty Norhaiza akan ambil exam STPM esok. BuKan nak Ngumpat ke ap, yg pelik di mata tengok adeq ne cam relax je. hahaha.. ;D siap kua dating lak tu hari ni. Macam2 adeq Farra ne, kakak dye duk menganga depan laptop. Heheh. Um, xpe la, yang penting Farra doakan semoga berjaya dan dapat lulus dengan cemerlang.


Esok dia da kene duduk asrama, sedihnya. Takde geng nak gado. HuHU. neway, wat yang terbaik taw angah, along sentiasa support ko dari belakang. Wink2 ;D


CeRiTA tULiSan BiRu...

Fahamkan betul2.

Seorang guru, Cikgu Murni (Umur: 22) menghadapi masalah dengan salah seorang muridnya (Abu). Lalu guru ini bertanya kepada murid tersebut : "Apa sebenarnya masalah awak, Abu?"    
Lalu Abu menjawab, "Saya terlalu cerdik untuk berada di darjah 4, kakak saya menduduki UPSR dan saya lebih cerdik dari dia, maka saya seharusnya berada di tempat yang sama juga!".    
Cikgu Murni dah tak tertahan. Dia bawa Abu ke pejabat pengetua.
Sementara Abu menunggu di ruang tamu, Cikgu Murni terangkan keadaan tersebut kepada pengetua. Pengetua mengatakan yang dia akan berikan ujian kepada Abu dan jika Abu gagal menjawab, maka Abu harus kekal di darjah 3 dan berkelakuan baik.
Abu dibawa masuk ke pejabat Pengetua dan Cikgu Murni terangkan pada Abu dan Abu bersetuju untuk ambil ujian yang akan diberikan.     
Pengetua:  Apa 3 x 3? Abu:  9
Pengetua:  Apa 6 x 6? Abu:  36  
Pengetua terus bertanyakan soalan2 berdasarkan tahap pencapaian murid2 UPSR dan si Abu mampu menjawab tiap soalan yang diberikan. Lalu pengetua memandang Cikgu Murni dan berkata, "Saya rasa murid ini sepatutnya berada di darjah 6",
Lalu Cikgu Murni berkata pada pengetua, "Saya ada soalan saya sendiri, boleh tak saya ajukan pada Abu?". Pengetua dan Abu bersetuju.    
Cikgu Murni:  Apa yang lembu ada 4 di badan, tapi saya cuma ada dua? Abu:  (berfikir) Kaki    
Cikgu Murni: Apa yang ada di dalam seluar kamu tapi tidak pada seluar saya?   Abu:  Saku    
Cikgu Murni:  Apa yang bermula dengan huruf "K" akhir dengan "A", ianya berbulu, berbentuk oval, nyaman dan mengandungi lapisan nipis keputihan?   Abu:  Kelapa  Cikgu Murni:  Apakah yang masuk keras dan berwarna "pink", bila keluar lembik dan melekit?    
Mata Pengetua terbuka luas dan sebelum sempat dia menahan, siAbu terus menjawab.      Abu:  Gula-gula getah (Bubblegum)    
Cikgu Murni:  Apa yang mereka lakukan, lelaki secara berdiri, wanita secara duduk dan anjing secara tiga kaki?  Mata Pengetua sekali lagi terbuka sangat2 luas dan sebelum dia sempat hendak menahan si Abu terus menjawab.      Abu:  Bersalaman    
Cikgu Murni:  Baik, sekarang saya akan ajukan soalan berbentuk siapakah saya, okay? Abu:  Baik Cikgu    
Cikgu Murni:  Awak memasukkan batang kedalam saya. Awak ikat saya untuk saya berdiri. Saya kebasahan sebelum awak.    
Pengetua kelihatan resah dengan soalan yang diajukan oleh Cikgu Murni.    Abu:  Khemah     
Cikgu Murni:  Jari memasuki saya. Awak menggesel-gesel saya bila awak teringatkan saya. Lelaki idaman akan mendapat saya dahulu.    
Pengetua semakin resah dan tidak selesa. Lantas terus meneguk segelas Nescafe 3in1.    Abu:  Cincin perkahwinan    Cikgu Murni:  Saya ada bermacam-macam saiz. Bila saya sakit saya akan meleleh. Bila saya keluar, banyak tisu yang akan digunakan. Bila awak hembuskan saya, akan berasa lega.     
Sekali lagi pengetua rasa amat resah dengan soalan yang di ajukan oleh Cikgu Murni dan ingin membantah, tapi si Abu mendahuluinya.   Hidung    
Cikgu Murni:  Saya batang yang keras. Hujungnya tajam. Saya akan datang dan masuk dengan lajunya. Abu:  Anak panah    
Cikgu Murni:  Sekarang saya akan ajukan soalan dalam Bahasa Inggeris, okay?   Abu:  Okay   
 Cikgu Murni:  What word starts with a 'F' and end in 'K' that means lot of heat and excitement?   Abu:  Firetruck  
Cikgu Murni:  What word starts with a 'F' and ends in 'K' & if you dont get it you have to use your hand. Abu:  Fork    Cikgu Murni:  What is it that all men have one of. It's longer on some men than on others, the pope does not use his, and a man gives it to his wife after they are married? Abu:  Surname   
 Cikgu Murni:  What part of the man has no bones but has muscles, lots of veins and loves pumping? Abu:  Heart  

 Pengetua menghembuskan nafas kelegaan bila mendengar jawapan yang diberikan oleh si Abu, lantas berkata "Baik hantar murid ini ke Universiti Malaya; jawapan yang saya fikirkan semuanya salah".    

P/s: Jika jawapan anda semua salah, anda adalah sama spesies dengan pengetua yang mempunyai pemikiran kuning.....hehehe  

WhAtEvEr lOl

Past, Present & Future.Once you're tagged, delete the answers and type in your own answers.Pass the fun!

1. When was your first boyfriend/girlfriend?
errr...mybe 2005 ?

2. Who was it?
dat stupid guy who wearing a jerk shirt

3. Who gave you your first kiss?
my mum lol ;D

4. Have you ever fallen in love?
yes.

5. If so, with who?
um, Justin Beib's ?.. naaa. i dunt think so, my bf lol

6. Have you ever broken anyone's heart?
ade.. with a guy who S*** and i hope he was in hell now !

7. Do you get along with any ex-boyfriends/girlfriends?
yup, some of them r oke, some of them i donoww ( coz we lost contact )

8. Do you have feelings for any ex-boyfriends/girlfriend at this current time?
sorta..

9. Do they know how you feel?
really not my guess..

10. How long was your longest relationship?
eerrr..about 2 years..

11. How short was your shortest relationship?
a day.. hahahah jocking ! urm, a plus++ hour because he was so messy !

12. Has anyone told you they wanted to marry you?
yeahh... but i hate them ! ( stupid u! grrrrr.. )

13. Have you ever cried over a girl/boy?
yess..

14. Who was the last person you went on a date with?
urm, Izzuwannn... my beloved bro lol

15. Are you currently single or taken?
 its complicated ar... i donnow how to collaborate this word

16. If you are taken, by who?
wish dat person is u..

17. If you are taken, are you in love?
of coz..

18. If you are single, do you want to find love?
mybe yes, mybe no ! mybe yesno

19. What are three things you look for in a relationship that are important?
1 and 4 and 3 "I LOVE U"

20. If you still have feelings for any exes, would you try and get them back?
no komennn..

21. What attracts you to the opposite sex?
errkkkk, what daaaa.. not my taste ok

22. What is more important? Looks or Personality?
LOOK at PERSONALITY..hahahhahahahahh ! ;D its true right?

23. Which would you prefer? True Love or $10 Billion?
syg..which one do u want?? ofcourse i need true loverr plus 10 billion+++++++++ 

24. If your boyfriend/girlfriend cheated on you, would you take them back?
i will say "SHAITTTTAAAANNNNNNNNN, SHIIIIALLLLLL, BAAAABBBBIIII, BOOONNGGOOKKKK, GOOO TOO HELLLLL "

25. Do you still love any of your exes?
errr, ofcourseeeeeeeee love them like HELLL !!

26. If you could go on a date with anyone, who would it be?
a millionnairee. hahah ;D no la, juz joke !! i wish my true baby love Shamsul Amran

27. Why?
suke ati mak tiri laki mak kau lah, ape pasal mau tahu s***.

28. If you are single and saw an ex out with another boy/girl, what would you do?
i wish i never see dat thing happen infront of me !

29. Do your parents have a big say as to who you date?
ntah... nak aku tanya ke ??

30. If your ex said they don't want to be with you, what would you say?
xnak sudah ! Lantak lah weyh. nasi tak dingin, pinggan tak retak, kau tak hingin aku pun x mintak. haha

31. Do you dislike anyone close to your exes or crushes? Why?
watpe?? kalo pat duit xpe ler..

32. If there was one thing you could say to the one you love, what would it be?
i hate u bastard!! of coz la i love u...sial pnye soklan...

HaI Si pEMiNaT RaMbUt

Tentu ada diantara u all tertanya2 macam mana nak jaga rambut yg korang da straight tu supaya sentiasa cantik, berkilat dan lembut kan ? Hahahaha, farra saja je nak kongsi ngan u all supaya u all xla pening kepala dengan rambut u all. Um, ada sesetengah dari orang yg kat luar sana sanggup habis beribu ringgit pergi ke salun rambut utk pastikan rambut cantik kan? tapi farra ada satu cadangan, apa kata korang beli je ubat treatment wat je kat rumah, kan senang . betul x ?


Ni antara contoh ubat treatment yg bagi farra berkesan dan mujarab la. Gerenti puass hatii... =)
treatment shampoo
 
conditioner treatment shampoo

Kalau u all wat treatment kat kedai, rambut paras bahu pun dia cas sampai RM59.90. Sangatlah mencekik darah, law korang wat sendiri senang je. Total dua barang ni farra beli dalam RM88.00 dan leh tahan dua bulan kalau korang bijak menggunakannya.  Ok ? Hasilnya korang akan dapat rambut yang menawan dan cantekkk...
Selamat mencuba !!  ;D

SaYs ThE mAgIc WoRdS 
 I lOvE U
ShArE tHe MaGiCs WoRdS
I mIsS U
LiVe iN tHe MaGiC wOrDs
I cArE aBoUt U
AnD bE tHe MaGiC wOrDs
I nEvEr lIvE wItHOuT yOu
SaYiNG mAGiC wOrDs
I LoVe U



KegILaAnkuu..

Kalau nak di ikutkan hati, macam2 nak cerita kat wall ni. Sebenarnya farra ada hobi tersendiri yang semua orang tak tahu. Farra suka kumpul barang2 yg ada design cantik, especially perfume, handbag n sebagainya. Hari ni farra nak bgtahu satu rahsia, law u all nak tahu, farra suka kumpul perfume. Kat rumah ni dah terlampau banyak perfume sampai tak tahu nak beza mana satu yang wangi. heheh. Nak tengok x ? 
  
Ini perfume yg paling farra suka coz kalau kita pakai, baunya seperti gula2 getah macam2 perisa. Sangat sweet and x ramai yang tahu pasal brand ni. Tapi merupakan brand termahal kegilaan warga Germany di mana ESCADA tidak hanya mengeluarkan perfume tetapi turut mengeluarkan design fesyen terkini ke seluruh benua Eropah. Jadi tidak hairanlah ia mnjadi kegilaan saya. =)
ESCADA
Koleksi yg lain farra cuke bau perfume NINNA RICCI. Perfume ni merupakan wangian yg didatangkan khas dari Paris. Sekarang ni menjadi kegilaan adik farra yg suka semburkan perfume ni pada baju dia. Nasib baik adik farra, heheheh. Um, memang wangi dan botol nye memang cantik sebab warna feveret farra merah, jadi ramai yang akan tertarik melihatnya  ( fuh, nasib baik hari tu my little cute cousin name Miss Eda tak pecahkan perfume ne, law x menangis x berlagu la jawabnye.. hehe ;D ) Ni pic dye. Ada macam rupa strawberry x ? Chantek an ?

NINA RICCI

Lastly my last perfume yg plg saya suka adalah sweet from Mariah Carey Luscious Pink. Sangat chumel and bau dia sangat sedap. Ni merupakan keluaran kedua Mariah Carey selepas M (Mariah Carey) Perfume. Design and botolnya sangat cantek n superbb. Simple but elegant, elemen yang bagus untuk perfume. So, farra selalu pakai perfume ni untuk kasual dan santai. Memang chumel.
MC LUSCIOUS PINK
pss: law nak tahu, banyak ag perfume yg ada. next time farra cerita pasal perfume lagi okey ??